Skär ut ett fint pumpahuvud

När du väljer ut en pumpa så titta efter en med robust stjälk. Knacka på pumpan som du skulle knacka på en melon. Om du hör ett ihåligt ljud är pumpan mogen.

Använd en tuschpenna för att skissa dit ett mönster på pumpan. Du kan också välja att skriva ut ett mönster och tejpa fast på pumpan. Använd sen ett spetsigt verktyg, t.ex. en syl, till att skissa mönstret med hål genom pappret.

Teckna en cirkel med ca. 5 cm radius från stjälken och skär ut locket med en tandad kniv, t.ex. en brödkniv. Tänk på att vinkla kniven snett in mot mitten medan du skär så att locket hamnar som i en skålformad fördjupning. Det förhindrar att det kan ramla ner i mitten av pumpan. Du kan också välja att forma locket som en fyrkant, en stjärna eller andra former.

Använd en stor sked eller händerna till att gräva ut allt innanmäte ur pumpan. Skrapa så rent som du kan.

Om din pumpa inte har en helt slät botten och kan stå stabilt kan du vända på den och skära bort en bit så att botten blir platt.

Skär därefter försiktigt ut ditt mönster med en liten tandad kniv eller en fruktkniv. Det rekommenderas att använda ett pumpaknivset då det gör det lite enklare att jobba med.
Du kan köpa ett här

Pumpan kommer att kunna hålla sig i ca. 1-1½ vecka men penslar du den inuti med Atamon kan du ha tur att kunna förlänga hållbarheten med en vecka till.

Här hittar du instruktioner för att fylla din pumpa med rök.

Om barnen ska underhållas med roligt lärande i höst, hittar du här det perfekta aktivitetshäftet med massor av varierade uppgifter och roliga spel. Ladda ner och skriv ut direkt.

kr 59.00
Levereras via e-post