10årskalas

10-årskalas

Ditt barns första runda födelsedag är en stor händelse som bör firas ordentligt. Letar du efter idéer för en oförglömlig fest har du kommit rätt, för vi har massor av förslag på aktiviteter för ditt barns 10-årsdag.

Vid tio års ålder vet varje barn vad de gillar och vill ha ett ord med i laget om hur festen ska vara, så se till att involvera födelsedagsbarnet i planeringen.

Om budgeten inte räcker till en bowlinghall, trampolinpark eller någon annan spännande plats i staden, kan det vara minst lika trevligt att fira hemma med roliga aktiviteter.

De flesta barn älskar en pyjamasparty, så överväg att bjuda in till övernattning i anslutning till festen. En enkel variant kan vara en filmkväll med snacks innan det är dags att krypa ner i sovsäckarna. Oavsett om det blir övernattning eller inte, överväg fler aktiviteter för att hålla festen igång.

Skattjakt till 10-årskalas

Gissa och mima

Barnen ska gissa ord, personer eller hela meningar som skrivs på lappar och läggs i en skål. Deltagarna delas upp i lag som turas om att dra en lapp och mima det som står på lappen. Den som mimar ska få sitt lag att gissa rätt på tid. Om de inte lyckas kan det andra laget få poäng med ett rätt svar.

Skattjakt

Man blir aldrig för gammal för en spännande och utmanande skattjakt. Om du har mycket att förbereda inför festen kan du köpa en färdig skattjakt.

I denna skattjakt för 10-åringar ska barnen agera detektiver och hitta tjuven som stulit klassens kaka. De ska tillsammans lösa roliga uppgifter som utesluter misstänkta en efter en.

Skattjakt till 10-års födelsedag

Du behöver bara skriva ut skattjakten, placera ut stationerna och sätta igång spelet samt förbereda en belöning/skatt.

Se även vår naturskattjakt för 10-åringar, som kan arrangeras utomhus

Tre-i-rad stafett

Om ditt 10-åriga barn älskar att leka och tävla, finns det flera alternativ. Om ni kan vara utomhus, starta en lek där barnen får upp pulsen. I en Tre-i-rad stafett ska barnen vara snabba både i huvudet och benen.

Barnen tävlar i två lag och står på ett avstånd från en spelplan gjord av grenar, rep eller kvastskaft. Varje lagmedlem springer i tur och ordning fram för att lägga eller flytta en markör på spelplanen. De tre första placerar markörerna och de följande flyttar sina egna för att få tre i rad eller blockera motståndarna. Första laget som får tre i rad vinner.

Använd tennisbollar och fjäderbollar som markörer eller vad du än har till hands som disktrasa, pappmuggar eller stenar.

Tre-i-rad stafett till 10-års kalas

Spel med lysstavar

Om festen fortsätter när det blir mörkt, släck ljuset och dela ut lysstavar som sätts ihop till ringar. Använd dessa lysande ringar för att kasta i en klassisk ringkastning. Tejpa lysstavar till pinnarna på ett ringkastspel eller fyll några vattenflaskor med lysstavar inuti. Markera ett kastlinje med tejp på golvet några meter bort. Låt gästerna stå bakom linjen och kasta lysrings mot målet.

Du kan också använda lysstavar för att skapa en ring lika stor som en rockring. Häng ringen i ett snöre från taket eller en gren i trädgården. Placera en lysstav i en ballong och blås upp den. Låt två deltagare stå på varsin sida av “rockringen” och skicka ballongen fram och tillbaka genom ringen. När den träffar marken är det dags för två nya deltagare att prova.

Dekorera kakorna

Innan kakan äts kan barnen själva få nöjet att dekorera den. Baka några muffins i förväg till varje festdeltagare och ge dem strössel i olika former, dekorationsflaggor som ni eventuellt själva printar och limmar på tandpetare, smält choklad, glasyr i olika färger och fondant med tillhörande utstickare. Bara fantasin sätter gränser, och man kan till och med göra det till en tävling med ett pris för bästa dekoration.

Cup cakes till 10-årskalas

Chokladfondue

Detta är en utmärkt idé om du vill servera nyttigare snacks. Visserligen ska den nyttiga frukten doppas i choklad, men ändå. Det är säkert att barnen kommer att gilla att spetsa vindruvor, jordgubbar, ananasbitar och bananskivor från ett fat och sedan doppa dem i utsökt smält choklad. Se till att smälta både vit, mjölk och mörk choklad så att det finns något för alla. Lägg även till godis och marshmallows om du vill.

Mixa en cocktail

På en riktig fest ska det finnas cocktails! Eftersom det är en barnfest är det bäst att utesluta alkohol. Men vad är mer festligt än en färgglad drink dekorerad med sockerkant, bär och paraplyer, som dessutom är gjord av barnen själva? Hela processen kommer att vara rolig och underhållande för dem, men det kräver lite förberedelse.

Se till att ha isbitar, sugrör, glas och drinkdekorationer redo, förutom ingredienserna till de cocktails ni bestämmer er för att göra.

Ni är fångade i en mörk, gammal, övergiven skola, och den enda vägen ut är genom de dammiga klassrummen med dolda ledtrådar och gåtfulla mysterier. Kan ni bryta förbannelsen och undkomma i tid? Skapa oförglömliga minnen och känn spänningen i varje hörn.

kr 169.00
Levereras via e-post

Stig in i en värld av mystik och övernaturliga krafter på det övergivna slottet, fyllt med hemsökta rum och skrämmande mysterier. Kan ni undkomma innan det är för sent? Skapa minnen, lös mysterier och upplev spänningen.

kr 169.00
Levereras via e-post

Bli klokare på djuren i vår natur med denna färdiga skattjakt, där barnen måste sätta sina kloka huvuden ihop för att jaga en marshmallow-tjuv. Genom att lösa en rad roliga uppgifter måste de utesluta de misstänkta djuren ett efter ett för att slutligen hitta syndabocken.

kr 169.00
Levereras via e-post