Enhörningskalas

Enhörningskalas

Enhörningstemat är populärt på barnkalas, och om du ska arrangera den ultimata enhörningsfesten hittar du här några bra råd om hur du kan dekorera festen, vad du kan underhålla barnen med och vad du kan servera.

Det finns gott om möjligheter att köpa fina festartiklar med enhörningstema, men om du har tid är det perfekt att förbereda det mesta själv. Här på sidan kan du även hitta både gratis och betalda nedladdningar av både dekorationer och underhållning till festen.

Underhållning till enhörningskalaset

Välj ett enhörningsnamn

Låt barnen välja sitt eget magiska enhörningsnamn när de anländer till festen, som skrivs på en namnskylt och sätts på kläderna. Om de inte själva kan komma på ett namn kan du ge dem en lista med förslag. Genom en sökning på nätet hittar du många bra enhörningsnamn som Bella, Luna, Sunshine, Rainbow osv.

Skicka barnen på enhörningsskattjakt

Att gemensamt gå på jakt efter stationer med uppgifter som leder till en skatt är en stor hit på barnkalas. Det är roligt och utvecklande för barnen att samarbeta om uppgifterna som ska lösas, och de kan bli nästan uppslukade av leken tills spänningen utlöses och skatten hittas.

Skattjakt till enhörningskalaset

En skattjakt kan dock vara tidskrävande att förbereda, och om du redan lagt mycket tid på kakdekoration, pynt och utklädning kan du behöva en enkel lösning. Det får du med denna enhörningsskattjakt för utskrift, som innehåller allt du behöver för att hålla barnen sysselsatta med jakt efter stationer och lösning av roliga uppgifter.

I skattjakten ska barnen återställa regnbågens färger till enhörningsriket en efter en och presenteras för en rad roliga utmaningar på vägen.

Enkel att förbereda

Du behöver bara skriva ut skattjakten, klippa och gömma stationerna på platser du själv väljer och naturligtvis förbereda en spännande skatt. Det ingår också ett diplom som du kan skriva ut till varje barn och en inbjudan till enhörningskalaset som du själv kan redigera innan utskrift.

Här hittar du en enhörningsskattjakt för barn på 4-5 år samt en skattjakt för barn på 6-8 år.

Skattjakt till enhörningskalaset

Gör pärlhalsband i regnbågens färger

Låt barnen utforska sin kreativitet genom att göra vackra pärlarmband och pärlhalsband. Lägg fram högar av pärlor i alla regnbågens färger för en mysig, kreativ stund.

Lek fånga svansen

Om du har plats kan du ordna en rolig lek där barnen bildar en lång kedja. Ge den främsta ett enhörningshorn på huvudet och låt de andra hålla fast i midjan på personen framför. Sätt en svans på den sista personen och låt alla hålla fast när enhörningshuvudet ska försöka fånga svansen.

Färglägg enhörningsteckningar

Lägg fram enhörningsteckningar och färgkritor på bordet, som barnen kan sitta och pyssla med under festen. Om man behöver en liten paus från festligheterna är det trevligt att ha något att fördjupa sig i.

Utklädning till enhörningskalaset

Sätt ett enhörningshorn i håret

Gör ett enhörningshorn till varje barn. Det kan göras mycket enkelt genom att klippa och rulla ett stycke kartong i konform och binda ett sidenband runt. Låt barnen pynta sitt eget horn med glitterlim och paljetter. Alternativt finns det ett stort utbud av fina hårband med öron och enhörningshorn som du istället kan köpa.

Färglägg en enhörningsmask – gratis mall

Att göra sin egen enhörningsmask ger många möjligheter att vara kreativ med färgläggning och dekoration. Här kan du hämta en gratis enhörningsmask för utskrift. Låt barnen själva färglägga och klippa ut masken innan du sätter i ett gummiband.

Enhörningsmask mall för färgläggning

Måla ansikten och lacka naglar

De flesta tycker det är roligt och festligt att få sina naglar lackade, och till en enhörningsfest kan du lacka dem i alla regnbågens färger. Du kan också investera i lite ansiktsfärg och dekorera de små ansiktena med vackra enhörningar eller bara måla en regnbåge på kinden.

Festlig dekoration till enhörningskalaset

Enhörningstemat är väldigt färgglatt, och du kan välja att gå med antingen pastellfärger eller regnbågsfärger och sedan komplettera med massor av glitter och guld.

Pynta festlokalen med en girlang av ballonger i regnbågens färger: röda, rosa, orange, gula, gröna, blå och lila. Sprid färgglatt konfetti över bordet och gör små enhörningar i kartong som bordsplaceringar.

Mat till enhörningsfesten

Tårtor i pastel- och regnbågsfärger

På enhörningskalaset finns det många möjligheter när det gäller maten. Du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga ner, men om du tycker det är roligt att dekorera tårtor finns det många möjligheter att gå “all in” med vackra färger i glasyr och fondant. Du kan också baka 7 tårtbottnar i olika regnbågsfärger för ett riktigt imponerande snitt. Eller så kan du servera muffins dekorerade med smörkräm i vackra pastellfärger.

Tårta till enhörningskalaset

Födelsedagsbullar och korvbröd med party picks

Det traditionella att börja med på ett barnkalas är några läckra födelsedagsbullar eller en portion korvbröd, beroende på vad ditt födelsedagsbarn föredrar. För att dekorera kan du här hämta små gratis enhörnings- och regnbågsutklipp som du kan skriva ut och limma på tandpetare.

Dekoration till enhörningskalaset

Enhörningsdessert med våffla

Detta är ett ganska enkelt recept på en dekorativ enhörningsdessert. Doppa våfflor i glasyr eller smält choklad, dekorera dem med färgglatt strössel så att de blir vackra enhörningshorn. Servera dem en och en med toppen nedåt på varje tallrik med ett par kulor glass vid sidan om.

Regnbågsfruktspett

På den hälsosamma, och lika dekorativa sidan, kan du göra fruktspett i regnbågens färger innehållande jordgubbar, cantaloupemelon/mandarin, ananas, gröna vindruvor/kiwi, blå/lila vindruvor.

Denna skattjakt är det perfekta komplementet till barnkalaset med enhörningstema. Här ska barnen leta efter ledtrådar och lösa roliga uppgifter som återställer regnbågens färger till enhörningarna. Ge barnen en upplevelse fylld med magi och äventyr som de sent kommer att glömma.

kr 169.00
Levereras via e-post

Gör er redo för en magisk enhörningsskattjakt där barnen ska återfå regnbågens färger till enhörningarnas drottningrike. Med hjälp av symbolerna i spåröversikten ska de hitta sin väg till gömställena där uppgifterna väntar på dem.

kr 159.00
Levereras via e-post