Påskelege for børn

Påsklekar

Påsken är en tid då vänner och familj ofta samlas för festliga påskluncher och trevliga sammankomster. För att göra dessa stunder ännu mer minnesvärda har vi sammansatt en rad roliga och kreativa lekar som passar perfekt till påskens stämning.

Äggstafett

Dela upp deltagarna i två lag och låt dem tävla om att springa snabbast med ett ägg på en sked i antingen handen eller munnen. Varje deltagare springer runt en markering innan de springer tillbaka och överlämnar ägget till nästa deltagare. Det vinnande laget är det som slutför först.

Äggrullning

Varje deltagare har antingen ett eller flera färgade kokta ägg, kanske de har dekorerat dem själva. Hitta en bra backe och rulla först ett vitt ägg iväg, följt av de färgade äggen i tur och ordning. Vinnaren är det ägget som kommer närmast.

Påskskattjakt

Äggjakt i påsk - Rolig påskskattjakt för barn

Ge barnen en rolig utmaning att hitta sina chokladpåskägg. I en påskskattjakt måste de lägga huvudena på skaft, lösa roliga uppgifter, hitta påskägg och ledtrådar som steg för steg leder dem till skatten. Skattjakten är enkel att skriva ut och enkel att ordna, antingen inomhus eller utomhus, och ger barnen en timmes lek och rolig lärande.

Picka ägg

Om du utför denna lek med råa ägg, lämpar den sig bäst utomhus, men du kan också välja att använda kokta ägg. Varje deltagare har ett ägg, och det gäller att detta ägg förblir helt så länge som möjligt. Ställ er gentemot varandra och knacka äggen mot varandra. Först med den spetsiga änden och sedan med den runda änden.

Blåsa fjäder

Gå tillsammans parvis och håll varandra i handen. Nu gäller det att hålla en fjäder i luften så länge som möjligt. Kasta först upp fjädern i luften och blås sedan på den. Vinnarlaget är det par som kan hålla den i luften längst.

Äggjakt

Påsklek - äggjakt

Låt barnen leta i trädgården efter ägg som “påskharen” har placerat ut. Göm dem i häcken, i buskarna och i sandlådan. Låt eventuellt varje barn leta efter ägg i en bestämd färg, så de snabba inte tar alla ägg.

Sätt svans på kaninen

Häng upp en bild av en kanin utan svans på en vägg. En i taget får varje deltagare ögonbindel och får en papperssvans med dubbelhäftande tejp på baksidan. Den blinda deltagaren snurras sedan runt tills den är desorienterad. Deltagaren famlar runt och försöker sätta svansen på kaninen. Den spelare som sätter sin svans närmast kaninens bakdel vinner.

Kaninhopp säcklopp

Påsklek - kaninhopp-säcklopp

Sätt kaninsvansar på säckar och låt två lag tävla sig till mållinjen i ett kaninhopp-säcklopp. En pom-pom fungerar bra som en vacker kaninsvans. Du kan också komplettera med kaninöron på ett hårband som deltagarna kan ha på huvudet.

Kom alla mina kycklingar!

En deltagare väljs ut som varg och placerar sig mitt på banan. En annan deltagare är höna och placerar sig bakom en linje i ena änden av banan. De återstående deltagarna är kycklingar och placerar sig i motsatt ände av banan. Hönan har nu uppgiften att kalla sina kycklingar hem. Båda ändarna är “hem” för kycklingarna, och de kan därför bara fångas när de rör sig ut på banan.

Innan varje runda ropar hönan följande till kycklingarna: “Kom alla mina kycklingar!”
Kycklingarna svarar: “Vi törs inte.”
Hönan: “Varför då?”
Kycklingarna svarar: “För vargen.”
Hönan frågar: “Vad gör vargen.”
Kycklingarna svarar i kör: “Den äter vårt kött och dricker vårt blod.”
Hönan uppmuntrar dem: “Kom ändå!”

Därefter springer kycklingarna iväg.

Vargens uppgift är att fånga kycklingarna innan de når hönan. När en kyckling fångas blir den “äten” av vargen och blir också en varg.
Efter varje runda går hönan till andra änden för att kalla på sina kycklingar igen.
Den sista kycklingen som fångas blir varg i nästa runda.

Här är en fantastisk äggjakt som du kan roa barnen med under påsken. Låt dem leta efter gömda ägg och samtidigt lösa roliga uppdrag. En utmanande och rolig skattjakt för förskolebarn. Allt är förberett för att göra det enkelt för dig.

kr 159.00
Levereras via e-post

Påskharen har varit på gång och gömt 8 ägg. Genom att lösa en rad uppgifter ska äggen hittas och läggas i korgen. En kombinerad ägg-och skattjakt med Påsktema med flera roliga utmaningar.

kr 169.00
Levereras via e-post

Med detta paket får du underhållning till barnen till påskmiddagen. Allt som allt 6 sidor knep och knåp samt 2 olika spel. Bara att skriva ut.

kr 52.00
Levereras via e-post