Sjöjungfru Kalas

Sjöjungfrukalas

Vem älskar inte sjöjungfrur och den fantastiska undervattensvärlden? Om du funderar på att ordna ett barnkalas med sjöjungfrutema har du kommit rätt. Vi har samlat massor av tips och tricks för att ge din lilla sjöjungfru en oförglömlig dag!

Underhållning till sjöjungfrukalaset

Sätt svansen på sjöjungfrun

Detta är en variant av den klassiska leken ‘Sätt svansen på grisen’. I denna version handlar det om att placera sjöjungfrusvansen på rätt ställe.

Du behöver en stor bild av en sjöjungfru (eller skriv ut en), en utklippt svans av papper eller tyg, samt tejp eller klistermärken för att fästa svansen på bilden. Häng upp bilden på en vägg eller dörr så att alla kan se den.

Låt sedan barnen turas om att ha ögonbindel, snurra runt några varv och försöka sätta svansen på sjöjungfrun. Vinnaren är den som sätter svansen närmast rätt plats på sjöjungfrun.

Skattjakt för sjöjungfrukalaset

En stor favorit på ett barnkalas är naturligtvis en skattjakt. För många barn är det höjdpunkten på festen att hitta ledtrådar som leder till en skatt.

I denna roliga sjöjungfruskattjakt ska barnen hitta sjöjungfruns pärlskatt som försvunnit under en hemsk storm. Med hjälp av en ledtrådskarta ska de hitta till gömställena där uppgifterna väntar på dem.

Skattjakt till sjöjungfrukalaset

Uppgifterna varierar mellan labyrinter, sudoku och bildigenkänning med mera. Lösningen på varje uppgift ger en symbol eller ett nummer som barnen använder för att hitta nästa gömställe. Du kan själv välja gömställen och arrangera skattjakten var som helst.

Enkel att förbereda

Du behöver bara skriva ut skattjakten, klippa och gömma uppgifterna på valda platser och förbereda en spännande skatt. Det medföljer även ett diplom som du kan skriva ut till varje barn och en inbjudan till sjöjungfrukalaset som du kan redigera innan utskrift.

Här hittar du en sjöjungfruskattjakt för barn på 4-5 år samt en sjöjungfruskattjakt för barn på 6-8 år.

Kreativa projekt till sjöjungfrukalaset

För de kreativa barnen kan du ha en workshop där de kan klippa och dekorera sjöjungfrusvansar.

Låt även barnen dekorera musselskal med tuschpennor, glitterlim och paljetter. Om du inte har möjlighet att samla riktiga snäckskal kan du låta barnen klippa ut egna musselskal i kartong.

Skapa en mysig atmosfär för de kreativa aktiviteterna med ljudet av havets vågor eller musik från “Den lilla sjöjungfrun”.

Färglägg sjöjungteckningar

Lägg fram sjöjungfruteckningar och färgpennor på bordet som barnen kan färglägga under festen. Om någon behöver en paus från de andra aktiviteterna är det trevligt att ha något att fördjupa sig i.

Utklädning till sjöjungfrukalaset

Du kan antingen köpa eller göra sjöjungfrukostymer till barnen. Använd glänsande tyg eller folie för att göra svansar och toppar med snäckor eller pärlor. Du kan också ge barnen sjöjungfrukronor eller hårband med snäckor eller stjärnor.

Som en del av utklädningen kan du låta barnen färglägga sina egna sjöjungfrukronor att sätta i håret. Här hittar du en gratis mall för färgläggning. Ni kan dessutom dekorera kronorna med glitterlim, paljetter och pärlor.

Sjöjungfrukrona - färglägg själv

Måla ansikten och lacka naglar

Måla barnens ansikten så att de förvandlas till sjöjungfrur eller andra havsväsen, och lacka deras naglar i blå nyanser.

Dekorera festligt för sjöjungfrukalaset

Sjöjungfrutemat ger många kreativa möjligheter, från dekorationer i vackra blå nyanser och havsblommor till glitter och skimrande detaljer.

Använd pappersbollar, ballonger, konfetti, snäckskal, papperssugrör och en girlang med snäckor i blå, lila och mintfärger – tillsätt lite guld. Du kan också göra sjöjungfrusvansar av papper eller tyg och hänga upp dem på väggen.

Mat till sjöjungfrukalaset

Servera snacks och kakor med sjöjungfrutema. Till exempel kan du göra cupcakes med blå glasyr och dekorera dem med sockerpärlor eller små fiskar. Du kan också göra smörgåsar i form av snäckor med hjälp av en kakform. Eller servera fruktsallader i små snäckskålar.

Mat till sjöjungfrukalaset

Dyk ner i en värld av äventyr och magi med denna sjöjungfruskattjakt, som är den perfekta aktiviteten för ett barnkalas med sjöjungfru- eller undervattentema. Låt barnen uppleva glädjen av att vara en del av en spännande skattjakt samtidigt som de lär sig och har roligt.

kr 169.00
Levereras via e-post

Dyk ner i havet och upplev en äventyrlig skattjakt där barnen ska hjälpa sjöjungfrun Marina att hitta sin skatt med pärlor. Med hjälp av symbolerna i skattkartan ska de hitta sin väg till gömställena där uppgifterna väntar på dem. En sjöjungfru skattjakt, full av magi och spänning, som barnen kommer att älska.

kr 159.00
Levereras via e-post