Blås ur och måla ägg

Se till att du spritar av äggen innan du blåser ut dem, för att undvika salmonella. Du kan också välja att skålla äggen i kokande vatten i ett par sekunder.

Använd en nål eller knappnål för att picka hål i bägge ändar av ägget. Gör hålen lika stora som en tändsticka.

Du kan nu sätta ägget till munnen och börja att blåsa ut innehållet eller så kan du välja att blåsa genom ett tunt sugrör. Man kan också köpa en äggblåsare som den här.

Se till att göra rent ägget både utvändigt och invändigt. Häll i lite tvålvatten i ägget och skaka ordentligt. Ställ sen ägget med hålet nedåt så att vattnet kan rinna ut. Torka av ägget ordentligt och kör det ev. i mikron i 15-30 sekunder.

Äggjakt under påsken - Rolig påskjakt för barn
Hitta äggen och lägg dem i korgen, men först måste uppgifterna lösas för att hitta gömställena.

Måla ditt påskägg

Man kan måla sitt ägg med antingen vattenfärger, akrylfärger eller tuschpenna. Testa också att göra några enkla schabloner där du klipper ett mönster i en bit papper, sätter pappret på ägget och målar i det utklippta mönstret. Barnen tycker kanske också att det är kul att använda en äggmålare.

Påsk knep och knåpSka ni ha påskmiddag med familjen är denna samling klurigheter och spel alla tiders underhållning.

Läs mer och köp här

Så hänger du upp ditt påskägg

Knäck en tändsticka på mitten och knyt sytråd omkring mitten av tändsticksbiten utan svavel. För in den genom hålet i toppen av ägget. För in tändstickan så långt att den placerar sig på tvärs när du drar i tråden. Nu är ägget färdigt att hängas upp.

Hitta flera aktiviteter för ditt barn här.

Påskharen har varit på gång och gömt 8 ägg. Genom att lösa en rad uppgifter ska äggen hittas och läggas i korgen. En kombinerad ägg-och skattjakt med Påsktema med flera roliga utmaningar.

kr 169.00
Levereras via e-post

Med detta paket får du underhållning till barnen till påskmiddagen. Allt som allt 6 sidor knep och knåp samt 2 olika spel. Bara att skriva ut.

kr 52.00
Levereras via e-post

Målarbok med 11 fina Påskmotiv att färglägga för barn. Ladda ner omedelbart och skriv ut dig själv.

kr 33.00
Levereras via e-post