10 bra tips för att underhålla barn på fest och bröllop

Större fester kan vara en utmaning för barn med mycket energi och lite tålamod. Och om det är en utmaning för barnen märks det ofta också hos föräldrarna. Så om du ska hålla en fest där både barn och vuxna är inbjudna kan det vara en bra idé att planera några roliga barnaktiviteter.

Som värd finns det mycket att göra under en fest, så om du inte kan få hjälp av en av gästerna att ansvara för några aktiviteter för barnen, är det till stor hjälp att ha tänkt på och planerat något i förväg som inte kräver vuxenhjälp.

Här är 10 förslag som garanterat kommer hålla barnen sysselsatta.

1. Roligheter vid barnbordet

Om det finns flera barn på festen och de är tillräckligt gamla kan du placera dem vid samma bord. Du kan täcka barnbordet med en duk i kraftigt papper som de kan dekorera med färgkritor och färgpennor. Lägg eventuellt två lager papper så att de kan klippa ut sina teckningar från det översta lagret.

Du kan också ordna en speciell barnmeny och en dessertbuffé där de själva kan blanda en påse med godis och godsaker.

2. Pysselhäften för underhållning vid bordet

Dessa “print-själv” pysselhäften kommer vara en stor hit bland barnen. De håller dem sysselsatta under den ofta långa middagen med tal, sånger och underhållning. Böckerna består av 13 uppgifter med massor av möjligheter att färglägga samt 3 spel som kan spelas med bordssällskapet. De finns i två versioner för både yngre och lite äldre barn, och du kan anpassa omslaget själv innan utskrift med tillfälle och datum.

Hitta aktivitetsböckerna här i bröllops- och festversion.

Underhållning för fest, bröllop och konfirmation

3. Det kreativa hörnet

Barn älskar att vara kreativa, så om du ordnar en liten yta med modelleringsvax, piprensare, pärlor, kartong, klistermärken, saxar, lim, färgpennor och vad du än kan tänka dig som sätter igång fantasin kommer det säkert göra dem glada.

De kan göra pärlhalsband och DIY-masker för en selfie. Och vad sägs om att låta dem designa en brudklänning för bröllopsfesten, dekorera en tårta eller göra gratulationskort till värdarna.

4. Skapa en plats med brädspel och pussel

En utmärkt “ice-breaker” för barn som inte känner varandra från tidigare är att samlas kring ett spel som Monopol eller Sequence. Se till att det finns spel riktade mot alla åldersgrupper representerade vid festen. Ett kortspel är till exempel lämpligt för alla åldrar.

5. Utomhusaktiviteter

Om vädret är bra och om festen hålls på en plats med tillgång till utomhusområde där barnen kan leka, kan du hjälpa dem komma igång genom att placera olika leksaker och spel som hula hoop-ringar, styltor, kritor, bollar, twister och bowling. Om området är stort kan du också överväga drakar, kubb, badminton, strandtennis, stigtennis och allt annat du kan hitta i ditt trädgårdsförråd eller låna från grannens trädgård.

6. Film och spelkonsoler

Skapa en plats eller ett rum för en liten biograf. Lägg till bekväma kuddar, säckstolar, madrasser och stolar och sätt på en film. Du kan till och med ge ut små påsar med popcorn. Detta är perfekt på slutet av kvällen när barnen behöver lite avkoppling innan sängdags.

Du kan också använda området för spelkonsoler eller sätta upp karaoke för dem.

7. Fotobås

Skapa ett fotobås med massor av förklädnadskläder och fotoaccessoarer. Inkludera föremål som roliga hattar, fjäderboa, mustascher på pinnar och ballerinakjolar. Ställ upp en stativ med en surfplatta eller smartphone som kamera.

Underhåll barnen på festen

8. Godispåsar

Gör en godispåse till varje av dina små gäster med åldersanpassade saker och godsaker. Dessa behöver inte kosta en förmögenhet eftersom du kan hitta massor av billiga saker på platser som Flying Tiger. Här är en lista med exempel på vad du kan lägga i:
– Snacks
– Juicekartonger
– Minipussel
– Leksaker
– Såpbubblor
– Knäpplys

9. Ballondjur och ansiktsmålning

Beroende på storleken och omfattningen av din fest och din budget kan du överväga att hyra in en professionell för att underhålla barnen. Clowner, trollkarlar, ansiktsmålare, ballongartister och andra barnvänliga underhållare kan skapa en minnesvärd händelse för både barn och vuxna.

10. Dansa, dansa, dansa

Om det ska dansas på festen, överväg att låta barnen vara med på sina villkor. Du kan eventuellt förbereda en barnanpassad spellista som används i samband med exempelvis en stoldans eller stoppdans med mera. Det är en perfekt möjlighet för barn och vuxna att festa tillsammans och kan användas för att locka de vuxna ut på dansgolvet.

Ha en riktigt bra fest!

21 sidor med pyssel till festen anpassade för barn från 4 år. Framsidan anpassar du själv i Adobe Reader med festens anledning och datum, innan du skriver ut det antal du behöver.

kr 129.00
Levereras via e-post

21 sidor med pyssel till festen anpassade för barn från 8 år. Framsidan anpassar du själv i Adobe Reader med festens anledning och datum, innan du skriver ut det antal du behöver.

kr 129.00
Levereras via e-post

21 sidor med pyssel och spel till bröllopsbordet, anpassat för barn från 4 år. Första sidan anpassar du själv i Adobe Reader med brudparets namn och datum, innan du skriver ut det antal du behöver.

kr 129.00
Levereras via e-post

21 sidor med uppgifter och lekar till dopet riktade till barn från ca 8 års ålder. Du anpassar själv framsidan med barnets namn och datum innan du skriver ut så många du behöver.

kr 129.00
Levereras via e-post

Placera roliga pysselhäften bredvid barnens tallrikar vid bordet under dukningen till konfirmationsfesten. Denna aktivitetsbok ser till att barnen har roligt under den långa middagen.

kr 129.00
Levereras via e-post

Lägg till dessa små pysselhäften vid barnens tallrikar vid bordet under konfirmationen. Häftet består av 21 sidor med fantastisk underhållning för barnen vid bordet.

kr 129.00
Levereras via e-post

Lägg små pysselhhäften på konfirmationsbordet bredvid barnens tallrikar. Detta häfte vänder sig till barn från ca 8 år och består av 21 sidor med massor av bra underhållning.

kr 129.00
Levereras via e-post

Här är den oumbärliga underhållningen för barnen som du bör lägga till dukningen vid konfirmationen. Lägg ett roligt litet övningshäfte bredvid barntallrikarna som de kan roa sig med på festen.

kr 129.00
Levereras via e-post

21 sidor med uppgifter och lekar till dopet riktade till barn från ca 4 års ålder. Du anpassar själv framsidan med barnets namn och datum innan du skriver ut så många du behöver.

kr 129.00
Levereras via e-post

21 sidor med uppgifter och lekar till dopet riktade till barn från ca 8 års ålder. Du anpassar själv framsidan med barnets namn och datum innan du skriver ut så många du behöver.

kr 129.00
Levereras via e-post